marți, 14 martie 2017

„Note de primăvară” la Arborea



Duminică, 12 martie 2017, la Căminul cultural din Arborea a avut loc prima ediție a Festivalului „Note de primăvară”. Organizat de Primăria „George Enescu” și Asociația culturală „Vlăstarele lui Enescu”, evenimentul a cuprins un program susținut de Ansamblul „Stejărelul” și invitații săi.
Beneficiind de prezentarea deosebită a Lidiei Uja, actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani, spectatorii au putut urmări evoluția momentelor artistice oferite de: Ansamblurile „Stejărelul” și „Stejărelul Junior”, pregătite de Alin Chiorescu, Taraful condus de Dorin Luca, soliștii Iulian Constantin, Bianca Chiorescu, Bianca Abalașei, Cosmina Lupu, Andreea Airinei, la fluier Giulia Constantin și de la Asociația culturală „Vis de Artist” din Botoșani - Sabina Budacă și Marina Barnea, coordonate de profesor doctor Cătălina Constantinovici, președintele asociației.



Sala de spectacole din Arborea a fost neîncăpătoare, organizatorii mulțumind pentru sprijinul moral și material doamnei primar Angela Toma-Grădinaru, precum și tuturor celor prezenți pe scenă, pentru munca depusă.

„Bijuteriile trecutului” la Muzeul Județean Botoșani



Muzeul Judeţean Botoşani organizează în perioada 15-19 martie 2017  atelierele de pedagogie muzeală „Bijuteriile trecutului”. Activitatea are ca scop învăţarea copiilor şi tinerilor despre accesoriile, precum mărgelele sau medalioanele, modul în care au fost realizate şi folosite
de către oamenii din trecut. Muzeul Judeţean Botoşani deţine în colecţiile sale numeroase astfel de bijuterii, pe care urmează să le prezinte copiilor. Atelierul are o componentă practică: replicarea bijuteriilor, astfel încât vor fi învăţate tehnicile preistorice de realizare a acestora.
Durata unui atelier este de 50 minute, iar costul de intrare este 3 lei/persoană. Programările şi informaţiile suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0740646871 şi 0747899494, sau la sediul Muzeului de Istorie Botoşani, str. Unirii, nr. 15.