marți, 28 februarie 2017

Cursuri muzicale pentru orice vârstă


Asociația culturală Vis de Artist vă invită să participați la cursuri muzicale pentru orice vârstă.
Cursurile își propun să contribuie la dezvoltarea muzicală, emoțională, intelectuală, comportamentală, socială a participanților. Sunt interactive și nicidecum unidirecționale.

„S-au făcut studii cu privire la importanța muzicii în viața noastră și rezultatele ne îndeamnă să practicăm această artă pentru binele nostru: instrumentele muzicale sunt eficiente pentru eliminarea stresului, îmbunătățirea memoriei, pentru o mai bună organizare, planificare, disciplinare, educaţia muzicală aduce multiple beneficii pentru sănătatea creierului.”, precizează profesor doctor Cătălina Constantinovici, coordonatorul de curs.
Ideea acestor cursuri de educație și dezvoltare muzicală este de a realiza o inițiere în lumea acestei arte pentru întreaga familie (copii, părinți, bunici), pentru grupuri de prieteni, pentru adulți care doresc să-și petreacă util timpul liber. Cursul va fi structurat pe categorii de vârstă, în funcție de solicitări, va avea o durată de 60 de minute și va fi susținut săptămânal. Înscrierile se fac online, pe visdeartist@yahoo.com, precizând numele, prenumele și vârsta. Ulterior, cei înscriși vor primi un feedback cu detaliile corespunzătoare.

„Femei celebre de-a lungul istoriei”, la Muzeul Județean Botoșani



Muzeul Județean Botoșani organizează miercuri, 1 martie 2017, la ora 13.30, în Sala Polivalentă a Muzeului de Istorie, vernisajul expoziţiei „Femei celebre de-a lungul istoriei”, expozant fiind Viorica Hrustovici. Vor prezenta muzeografii Steliana Băltuţă, Gheorghe Median şi Sergiu Balanovici.
Manifestarea este organizată în colaborare cu Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) – Filiala Botoşani.