joi, 9 iunie 2016

Experiență digitală despre Enescu la Dorohoi



Muzeul Județean Botoșani, în parteneriat cu Samsung Electronics România și sponsorul Ștefan Silion, promotor local al valorilor românești, prezintă în premieră experiența digitală despre marele compozitor român George Enescu la Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi




Muzeul Județean Botoșani (Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi) anunță în premieră parteneriatul cu Samsung Electronics România și sponsorul Ștefan Silion, promotor local al valorilor românești, prin care muzeul devine mai accesibil și mai ușor de vizitat prin intermediul tehnologiei. Astfel, Samsung continuă proiectul pilot de digitalizare a colecțiilor muzeale, după ce în anul 2013 Samsung, împreună cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,  au lansat prima expoziție digitală de fluturi.
Suportul financiar pentru achiziționarea tehnologiei aferente acestui proiect pilot pentru județul Botoșani a fost posibilă prin sprijinul sponsorului principal al evenimentului, omul de afaceri Ștefan Silion din Botoșani.
Prin intermediul aplicației educaționale creată de compania Samsung, publicul, mai ales cel tânăr, are acces într-un mod interactiv și digital la exponate disponibile în  casa memorială a celui mai important muzician din istoria României.
Prin aplicația „Acasă la Enescu”, dezvoltată de Samsung, sunt disponibile, de acum digital, exponate din cadrul muzeului pentru a oferi o nouă experiență de vizitare publicului.
            Muzeul Județean Botoșani caută în permanență metode prin care să devenă cât mai atractiv, în special pentru tinerii care vor să cunoască valorile românești și să descopere mai multe detalii despre cultura muzicală. Suntem onorați să fim prima casă memorială a marelui muzician George Enescu care își concretizează eforturile de a deveni mai accesibilă, prin intermediului acestui parteneriat.
„Tehnologia este suportul care contribuie la a face muzeele mai accesibile și mai interactive pentru generația digitală. Ne bucurăm să continuăm proiectele de digitalizare a muzeelor din România și să aducem mai aproape de iubitorii de muzică și nu numai. Aplicația oferă atât o experiență interactivă de informare, prezentând biografia, opera lui George Enescu și detalii despre Muzeul Memorial ,,George Enescu” din Dorohoi, dar și un test de cunoștințe ce poate fi completat la finalul turului”, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager Samsung Electronics România.
Aplicația „Acasă la Enescu”, disponibilă în Galaxy Apps și Googple Play, se adresează în special copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, fiind un mod interactiv și amuzant de învățare, însă poate fi accesată de orice pasionat de muzică ce vrea să afle mai multe despre George Enescu.
Vizitatorii sunt astfel invitați să descopere operele lui George Enescu și informații despre viața acestuia prin intermediul aplicației „Acasă la Enescu”. Mai mult, aceștia își pot testa cunoștințele muzicale prin intermediul tehnologiei și pot recrea operele acestuia pe portativul aplicației. În cadrul proiectului, Muzeul Memorial „George Enescu” va fi dotat cu 6 tablete și un eBoard Samsung care vor schimba modul de interacțiune a vizitatorilor cu exponatele și vor aduce un nou mod de vizitare. Proiectul face parte din inițiativele CSR ale companiei și continuă eforturile de digitalizare și promovare a valorilor românești demarate prin parteneriatul cu Muzeul Județean Botoșani.
            Lansarea proiectului va avea loc vineri, 10 iunie 2016, ora 1100, în Sala Polivalentă a Muzeului Memorial „George Enescu” din Dorohoi.

Persoanele interesate să participe la manifestare vor avea la dispoziţie un microbuz care va pleca spre Dorohoi din faţa Muzeului Judeţean Botoşani la ora 9.50.
 (comunicat de presă)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.