joi, 24 septembrie 2015

„Sub semnul lui Marte. Armele de-a lungul timpului” - la Muzeul Județean Botoșani



Muzeul Județean Botoșani în colaborare cu Complexul Muzeal Național „Moldova“ Iași organizează, în premieră, expoziția „Sub semnul lui Marte. Armele de-a lungul timpului”. Proiectul reunește arme și elemente de armură din diverse perioade: preistorie, antichitate,  ev mediu și epoca modernă. Vizitatorii sunt invitați să descopere cele mai interesante piese: săbii, coifuri turcești, iatagane, pistoale de luptă alături de costume militare de epocă. Majoritatea exponatelor reprezintă  adevărate opere de artă, fiind foarte elaborat realizate. Expoziția pune accentul pe evoluția armelor în concordanţă cu cea a tehnicii de luptă și fabricare. 
Vizitatorii sunt așteptați în data de 25 septembrie, ora 12.00 la deschiderea oficială a expoziției în Sala Mare a Muzeului Județean Botoșani. Programări pentru vizitarea expoziției se pot face la numărul de telefon 0231.513.446, sau la sediul din str. Unirii, nr. 15, în perioada 25 septembrie-22 octombrie 2015.

luni, 21 septembrie 2015

"Îndeletniciri ce dispar - fierăritul" - la Muzeul Județean Botoșani



Miercuri, 23 septembrie 2015, orele 13.00, la Muzeul de Istorie Botoșani, va avea loc deschiderea expoziției ”Îndeletniciri ce dispar - fierăritul”.
Expoziția, ce va putea fi vizitată până pe 7 octombrie 2015, realizată în colaborare de Secțiile de Etnografie - Artă plastică și de Istorie – Arheologie, din cadrul Muzeului Județean Botoșani, este organizată în contextul manifestărilor culturale prilejuite de Zilele Europene ale Patrimoniului. "Ilustrând tema generală a evenimentului, ediția 2015, ”De la meșteșug la industrie – patrimoniul tehnic și industrial din România”, ea reprezintă o incursiune în lumea fierăritului, a cărui origine îndepărtată și evoluție îndelungată îl plasează pe un loc important în cadrul meșteșugurilor sătești și urbane", a menționat prof. Maria-Laura Tocariu, șef al Secției Etnografie-Artă plastică.