joi, 29 ianuarie 2015

”Omagiu Ștefan Luchian”

Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte, în perioada 30 ianuarie  – 18 februarie 2015, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani, expoziţia ,,Omagiu Ştefan Luchian”, ediţia a VIII-a, organizată de Liceul de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani. 

Expoziţia face parte dintr-un proiect cultural-artistic, iniţiat în urmă cu şapte ani, la iniţiativa catedrei de arte plastice a liceului botoşănean, fiind expuse cele mai reuşite lucrări jurizate în concurs.
Echipa de proiect este formată din profesorii de la catedra de arte plastice: Dumitru Agavriloae, Gheorghe Stanciu, Alina Munteanu, Ciprian Andruşcă, Adina Cirimpei, Genoveva Gordaş-Dolhescu şi profesorii coordonatori Alexandru Cristian Ungureanu şi Ciprian Andruşcă.
Preşedintele juriului, ca şi în ediţiile precedente, este prof. univ. Carmen Solomonea de la Universitatea de Arte ,,George Enescu” din Iaşi.
Adresat elevilor din clasele de gimnaziu şi liceu din şcoli şi licee de artă, filiera vocaţională, dar şi celor de pe filiera teoretică sau tehnologică, Concursul Naţional de Arte Plastice ,,Omagiu  Ştefan Luchian” a reunit un număr de 740 de elevi din ţară şi 60 de elevi din cadrul Liceului de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani, coordonați de 58 de cadre didactice.
Lucrările premianţilor, expuse la Galerii, vor fi premiate în cadrul vernisajului, care va avea loc vineri, 30 ianuarie 2015, ora 14, la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani.
Expoziţia este o invitaţie la întâlnirea cu talentul tinerii generaţii îndrăgostite de frumosul exprimat prin artă.
Program de vizitare:  zilnic  9 – 17.  Intrarea gratuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.