duminică, 7 septembrie 2014

”Un sfert de veac de revenire la normalitate lingvistica si culturala in Basarabia”

Duminică, 14 septembrie 2014, ora 11.00, la Sala Media a Teatrului Național București va avea loc conferința susținută de Acad. Valeriu Matei - Un sfert de veac de revenire la normalitate lingvistica si culturala in Basarabia (Republica Moldova).
Cu ocazia turneului susținut de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău pe scenele Naționalului bucureștean, Valeriu Matei, cunoscut scriitor basarabean, om politic, membru al Academiei de Științe din Republica Moldova, membru de onoare al Academiei Române, va susține o conferință despre unitatea lingvistică a întregului spațiu românesc, din care face parte și Basarabia.
La 25 de ani de la abolirea alfabetului chirilic și trecerea la alfabetul latin, Republica Moldova a marcat, anul acesta, la 31 august, sărbătoarea „Limba Noastră cea Română”, aceasta fiind prima sărbătoare în care limba română este numită oficial limbă de stat, renunțându-se la sintagma „limbă moldovenească”.
Valeriu Matei promite „o conferință inedită, cu puncte de vedere ce nu corespund șabloanelor”, o pledoarie în apărarea limbii române.
La finalul conferinței se va lansa un album dedicat istoriei Teatrului Național din Chișinău. 

http://www.tnb.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.