vineri, 26 septembrie 2014

27 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor la București

Membrii Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale) împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România vă invită la sărbătoarea Zilei Europene a Limbilor la București, sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 11.00 și până la ora 17.00, la Librăria Cărturești și Grădina Verona.
Organizatorii propun mini-lecții demonstrative de 11 limbi europene, atât pentru adulți (în ceainăria din incinta librăriei), cât și pentru copii (în mansardă). Accesul este liber și se face în limita locurilor disponibile, fără înscriere prealabilă.
Grădina Verona va găzdui standurile organizatorilor, unde publicul este invitat să participe la jocuri lingvistice, concursuri și să descopere bogăția culturală a spațiului european. Cei care vor trece pe la toate standurile și vor participa la activitățile propuse vor avea posibilitatea să câștige premii atractive constând în cărți, dicționare, ghiduri turistice sau de conversație, CD-uri și multe alte surprize.
Programul Zilei Europene a Limbilor la București și mai multe informații sunt disponibile pe site-urile organizatorilor și pe pagina: www.facebook.com/ZiuaLimbilorBucuresti.

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001.
Cei 800 de milioane de locuitori din 47 de State membre ale Consiliului Europei sunt invitați să învețe mai multe limbi, la orice vârstă, atât la școală, cât și în afara ei. Convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și că este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului, Consiliul Europei încurajează plurilingvismul în Europa.
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, o serie de evenimente sunt organizate în toată Europa, dar și în afara ei: manifestări pentru și cu copii, emisiuni radio și de televiziune, cursuri de limbi, conferințe etc.
Ziua Europeană a Limbilor la București este un proiect al clusterului EUNIC București, coordonat în 2014 de Delegația Valonia-Bruxelles, și organizat de: Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc, Goethe-Institut, Fundația Culturală Greacă, Institutul Italian de Cultură, British Council, Institutul Polonez, Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din București, Delegaţia Valonia-Bruxelles și Reprezentanța Comisiei Europene în România.
Partenerii evenimentului sunt: Cărturești și Grădina Verona.
Alte evenimente organizate cu prilejul Zilei Europene a Limbilor la Institutul Cultural Român: http://www.icr.ro/degustari_diagonale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.