luni, 9 iunie 2014

Festivalul interactiv „Amintiri din copilărie”, 13-15 iunie 2014

Între 13 şi 15 iunie, Teatrul Ion Creangă vă invită la prima ediţie a Festivalului interactiv pentru întreaga familie „Amintiri din copilărie”, pentru un sfârşit de săptămână plin la Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi o spectaculoasă Paradă a teatrelor pentru copii.
Festivalul interactiv „Amintiri din copilărie” a fost creat din dorinţa de a aduce toată familia împreună, pentru a se bucura de poveştile captivante desfăşurate atât pe scenă – în Studioul Horia Bernea, care va găzdui spectacole de teatru pentru copii, cât şi în afara acesteia, în spaţii mai puţin convenţionale. Astfel, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, atelierele de creativitate şi spectacolele interactive vă vor provoca să intraţi în joc, iar la Piaţa ţărănească & Meşter(eşti)!, numeroase produse tradiţionale vor putea fi admirate şi gustate, în timp ce meşteşugarii invitaţi vor susţine tot soiul de demonstraţii şi ateliere dedicate celor mici. Totodată, veţi putea lua parte la workshop-uri de teatru şi asculta poveşti în lectura interactivă a unora dintre cei mai iubiţi actori ai teatrului pentru oameni mari, chiar pe băncuţele de la Şcoala Satului, din incinta Muzeului.
Vineri, 13 iunie şi sâmbătă, 14 iunie, în parcurile Bucureştilor se vor juca unele dintre cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Piticii săltăreţi şi adulţii nostalgici pot intra în echipa Teatrului şi ne pot ajuta să câştigăm la Şotron, Ţările, Leapşa, Raţele şi Vânătorii sau Ţară, ţară, vrem ostaşi. Zbenguiala va avea loc în parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Kiseleff, dimineaţa şi seara.
Duminică, 15 iunie, veţi putea pleca în călătorie alături de cele mai simpatice personaje în prima Paradă a teatrelor pentru copii. De la ora 11.00, pe Şoseaua Kiseleff, zânele cele bune şi prinţii cei galanţi vor coborî de pe scenă şi se vor plimba alături de trupe ale teatrelor şi companiilor independente de teatru, cluburi pentru copii, membri ai grădiniţelor şi ai organizaţiilor non-guvernamentale. Parada va pleca de la Strada Docenţilor spre Piaţa Victoriei şi va fi însoţită de Fanfara Jandarmeriei Române, care va interpreta cele mai cunoscute marşuri militare. Vremurile de altă dată se vor întoarce în Micul Paris: vă veţi putea plimba alături de conţi, ducese şi marchizi şi veţi putea admira trăsurile lor de epocă. Pe tot traseul, clovni, statui vivante şi mimi vor transforma o dimineaţă obişnuită într-o sărbătoare, iar la standul de pictură pe faţă, toţi copiii se vor putea transforma în personaje fabuloase.
La finalul paradei, trupele invitate vor susţine demonstraţii live de dans şi percuţie, în timp ce iubitorilor de muzică clasică le propunem o lecţie deschisă susţinută în aer liber, pe esplanada Muzeului, de către Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. Totodată, publicul va putea cunoaşte grupurile participante la Paradă, asistând la atelierele gratuite pe care acestea le vor susţine în încheierea evenimentului, pe spaţiile special amenajate în vecinătatea Muzeului Ţăranului Român.

Pentru mai multe informaţii despre prima ediţie a Festivalului interactiv „Amintiri din Copilărie” puteți accesa website-ul www.teatrulioncreanga.ro, secţiunea Noutăţi şi Program, dar şi pagina Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.