vineri, 14 februarie 2014

Apel către tinerele talente din domeniul criticii de film

Tinerii critici de film din România sunt invitați să candideze pentru a face parte din juriul Révélation France 4 ṣi a participa la următoarea ediţie a Semaine de la critique din cadrul  Festivalului de la Cannes. Selecția este organizată de Sǎptǎmâna Criticii în colaborare cu Institutul Francez şi Institutul Cultural Român.
Candidatul selectat va fi invitat la Festivalul de la Cannes pentru a avea un contact direct cu practica jurnalismului de cinema. Alături de colegi din Argentina, Franța și Mexic, criticul român va face parte dintr-un juriu care, prezidat de un regizor, va decerna Premiul Révélation France 4 unuia dintre cele şapte filme în competiție. Ghidați de un coordonator editorial, cei patru tineri critici vor difuza informații despre peliculele selectate în Semaine de la Critique pe canalele lor curente (bloguri, site-uri, reviste de specialitate). În decursul timpului, la Semaine de la Critique a distins cineaṣti precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar-Wai, Jacques Audiard, Guillermo del Toro, François Ozon, Alejandro Gonzales Iñárritu, Gaspar Noé sau, mai recent, Rebecca Zlotowski, Valérie Donzelli ṣi Jeff Nichols.

Condițiile de participare se regăsesc pe http://www.icr.ro.
Vârsta candidatului trebuie să fie cuprinsǎ între 22 ṣi 30 de ani, sǎ fie pasionat(ǎ) de cinema și sǎ desfǎṣoare o activitate de amator sau semi-profesionistǎ în domeniul criticii de cinema (sǎ modereze un blog, sǎ contribuie la un site internet, o revistǎ de cinema sau la o emisiune de radio sau televiziune ș.a.), sǎ manifeste disponibilitatea de a împǎrtǎṣi propria viziune despre cinema ṣi despre activitatea sa cu tineri critici din întreaga lume, sǎ aibă cunoṣtințe solide de limba englezǎ pentru a putea viziona filmele subtitrate în limba englezǎ ṣi pentru a putea participa la discuțiile cu ceilalți membri ai juriului, cunoaṣterea limbii franceze nefiind obligatorie. Candidatul selecționat va putea redacta articolele în limba maternǎ. Și, nu în ultimul rând, candidatul trebuie sǎ fie disponibil în perioada 13 -25 mai 2014.
Cererile trebuie trimise până pe 14 martie 2014 la Institutul Francez din România ṣi la Institutul Cultural Român numai prin e-mail la adresele: thomas.grand@institutfrancais.ro ṣi icr@ icr.ro.
Dosarul de candidaturǎ trebuie să conțină un CV în limba englezǎ însoțit de o  fotografie, o scrisoare în limba englezǎ care sǎ prezinte modul în care candidatul a descoperit domeniul cinematografiei ṣi al criticii, precum și practica jurnalistică proprie ilustratǎ prin exemple (link-uri, articole etc), un articol în limba românǎ despre un film de lungmetraj la alegere (max. 1 500 semne).
Candidatul din partea României va fi selectat de comun acord de Sǎptǎmâna Criticii, Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român. Decizia finală va fi comunicatǎ participanţilor la sfîrşitul lunii martie 2014. Candidatului selecționat îi vor fi asigurate: cheltuielile de cazare la Cannes ṣi transportul, o acreditare la Festivalul de la Cannes, acces privilegiat la filmele din cadrul Sǎptǎmânii Criticii, întâlniri zilnice cu critici ṣi profesioniṣti din domeniul filmului, oportunitatea de a fi ghidat în timpul festivalului de un coordonator editorial, prezența în Juriul Révélation France 4, care va premia unul dintre cele șapte lungmetraje din competiție.
http://www.icr.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.